Breaking News:
Irányítani kell a játékot - 2018. november 25. vasárnap, 16:28
Továbbjutott a Magyar Kupában az MKC - 2018. november 22. csütörtök, 00:21
Vereségek után érkezik a Veszprém - 2018. november 05. hétfő, 21:33
Végig tapadni a Tatabányára - 2018. október 20. szombat, 15:11
Felszabadult játékot vár Buday Dániel - 2018. október 13. szombat, 00:06
Vasárnap rangadó az Eger ellen - 2018. október 06. szombat, 21:40
Kevesen is megnehezítnék a fürediek dolgát - 2018. szeptember 28. péntek, 22:25
Az olimpiai helyszínnel ismerkedett Érdi Mári - 2018. szeptember 26. szerda, 18:14
Sárosi bemutatkozott a felnőttek között - 2018. szeptember 18. kedd, 23:05
Villámrajttal verték a Diósgyőrt - 2018. szeptember 15. szombat, 23:00

Háromezres átlagnézőszám a cél

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Szurkolói ankétot tartott pénteken késő délután a Mezőkövesd Zsóry. Tavasszal cél a háromezer néző meccsenként.

Szurkolói ankétot tartott a Mezőkövesd Zsóry, amelyen részt vettek a klub vezetői, az edzői stáb, az új játékosok, valamint a csapatkapitány Szántai Levente, s a válogatottnál is számításba vett Horváth Tamás. S persze a szurkolói mag is, mintegy harmincan.

Tállai András, a klub elnöke köszöntőjében elmondta, utoljára másfél éve volt szurkolói találkozó. Mivel múlt nyáron a stadion és a csapat lekötötte az időt, ezért elmaradt, de most bepótolták. Az elmúlt fél évben a klub megmutatta, kis csapatoknál is lehetnek rendben a pénzügyek, nem jutottak az Eger sorsára, sikerült ütőképes csapatot összehozni. Cél, hogy a tavaszi mérkőzéseken elérjék a 3000-es átlagnézőszámot.

Véber György vezetőedző az őszi szereplésről elmondta, az idény elején hullámzóan, a végén jól teljesítettek, így jó alappal mentek a szünetre. A téli felkészülést nem dicséri túl, elvégezték, amit kellett, a finomítások még a bajnokság elején is folynak majd. Az igazolások időben jöttek, egységes állapotban vannak a játékosok. Egy új csapatvédekezést gyakoroltak be, stabilitást vár, s meccsről meccsre jobb támadójátékot. Szeretnének hozni egy szintet, s néhány bravúrt a tavasz folyamán, jóval többet akarnak, mint a bennmaradás kivívása. Az alapanyag jó, most már össze kell főzni.

Az új játékosokat bemutatva elmondta, rutinos játékosokat akartak igazolni, s nem össze-vissza. Olyan embereket hoztak Mezőkövesdre, akikben van bizonyítási vágy. Rajczi Pétertől nem csak gólokat vár, hanem azt, hogy vezéregyénisége legyen a gárdának. Rajczi és Vermes leigazolása miatt a guillotine alatt van a nyaka. Nem mini Újpestet akar építeni, hanem jó Mezőkövesdet.

Tállai András kiemelte, bízik abban, hogy Horváth Tamás személyében az első Mezőkövesden játszó játékos magára húzhatja majd a címeres mezt.

A szurkolók dicsérték a csapat szerdai szereplését, azt, hogy nagy élményekhez juttatták a kövesdi közönséget. Mások a kevés médiaszereplést tették szóvá, hogy a megyei napilapban a DIósgyőr jóval nagyobb teret kap. Kérték, hogy a csapat a mérkőzések végén menjen ki pacsizni a drukkerekhez.

Véber György alapvetőnek nevezte a küzdeni akarást és az alázatot. MInt mondta, meg kell küzdniük azzal, hogy többen lenézik őket, hiszen nincs akkora múltja az egyesületnek, mint másoknak. De a meccsek a jelenben zajlanak. Mint mondta, sokan meg fogják látni, hogy a mostani keret már van olyan erős, mint sok más csapaté. Tállai András szerint a Diósgyőr azért kap nagyobb felületet, mert sokkal nagyobb szurkolótábora van, de , ha a Kövesd jó kis középcsapat lesz, rá is jobban figyelnek majd, ahogyan például a Nemzeti Sportban való megjelenések is bizonyítják.

Aláhúzta, örül annak, hogy a mérkőzéseken nem csupán 1000-1500 néző van, hanem jóval több, s országos szinten hetedikek a rangsorban. Kezd egy önálló, térségi nézőközönség kialakulni, sok Heves, illetve Szolnok megyei jár ide. Szeretnék stabilizálni a nézőszámot 2500-3000 között.

Május közepén megkezdődhet a pálya eltolása (új, fűtött játéktér lesz), s a 12 soros főlelátó építése. Az ehhez szükséges, több évre elosztott 400 millió forint állami támogatás rendelkezésre fog állni, illetve erre is fordítanak majd a TAO pénzekből. A következő évben nem, csak a 2015-ös szezonban vásárolnak új eredményjelző készüléket, s lesznek további apró szépítések is. A tavasszal várható, hogy a klub valamilyen módon segíti majd a csapatot elkísérő szurkolók idegenbeli utazását. Mindent megtesznek azért, hogy kialakuljon egy fiatal szurkolókból álló mag is, ezt az eredményekre bízzák, az őszi középiskolai bérletakció ugyanis nem hozta meg a várt sikert. A beléptető rendszerről másik cikkben számolunk be.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

  • алмазная резка almbur.com.ua
  • алмазное сверление www.stenorez.com.ua
  • стена плача молитва
  • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ free-forum.com.ua
  • строительство из дерева Plotnik
  • лаборатория стекла https://soglassie.com.ua
  • ремонты от компании StroySila