Breaking News:
Irányítani kell a játékot - 2018. november 25. vasárnap, 16:28
Továbbjutott a Magyar Kupában az MKC - 2018. november 22. csütörtök, 00:21
Vereségek után érkezik a Veszprém - 2018. november 05. hétfő, 21:33
Végig tapadni a Tatabányára - 2018. október 20. szombat, 15:11
Felszabadult játékot vár Buday Dániel - 2018. október 13. szombat, 00:06
Vasárnap rangadó az Eger ellen - 2018. október 06. szombat, 21:40
Kevesen is megnehezítnék a fürediek dolgát - 2018. szeptember 28. péntek, 22:25
Az olimpiai helyszínnel ismerkedett Érdi Mári - 2018. szeptember 26. szerda, 18:14
Sárosi bemutatkozott a felnőttek között - 2018. szeptember 18. kedd, 23:05
Villámrajttal verték a Diósgyőrt - 2018. szeptember 15. szombat, 23:00

Nagyobb mentális erőre van szüksége a csapatnak

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Véber György vezetőedző volt a Mezőkövesdi Televízió Koktél című magazinműsorának vendége, ahol értékelte az elmúlt fél évet.

 

Huszonhárom pontjával a dobogó harmadik fokán telel a Mezőkövesd-Zsóry felnőtt labdarúgócsapata. A csapat remekül kezdte a szezont, hiszen zsinórban hat mérkőzést nyert, a következő kilenc meccsen csupán öt pontos sikerült begyűjtenie Véber György csapatának. A gárda hátránya hét pont a listavezető Békéscsabához képest.

- Hogyan értékeli az elmúlt őszt?

- Pikírten azt mondanám, minden rendben van, dobogón vagyunk, ami megfelel a nyáron kitűzött első öt helyes célunknak. De nyáron még én is első helyet vártam, s ez is érdekel mindenkit, szurkolót, vezetőt. Komolyra fordítva a szót, a harmadik helyünk érdekes körülmények között született, szenzációs villámrajtot vettünk, hiszen az első hat meccset kemény ellenfelekkel szemben megnyertük. Utána mélyrepülésbe kezdtünk, s csak egy győzelmet arattunk, az FTC ellen, de azt nagyon fontos is volt behúznunk. A harmadik helyből kell kiindulnunk, s nem vagyunk lehetetlen helyzetben az elsőséget illetőleg. Tanulnunk kell az utolsó kilenc mérkőzésünkből, így kell fölkészülnünk a tavaszra.

- Mik voltak az okai a visszaesésnek?

- Nem tudom. A nyáron nagyszerűen sikerült a felkészülésünk, zökkenőmentes volt minden, ennek köszönhető az első hat mérkőzés, amelyen nem csak eredményesek voltunk, de többször jól is játszottunk. Visszakaptam azt, amit kértem. A Létavértes elleni kupabúcsútól datálható a sikertelen széria. Számomra az is fontos mérkőzés volt, de lehetőséget adtam azoknak, akik keveset játszottak. Nem játszottunk jól, kikaptunk. A következő, Balmazújváros elleni bajnokin vereséget szenvedtünk ugyan, de irányítottuk a mérkőzést, viszont megmutatkozott az a probléma, ami aztán rendszeresen előjött. Ez pedig a helyzetkihasználás. Megfejthetetlen, ami történt a meccseken, napokig elemeztem a vereségek után, hogy mi az ok. A csapat egy hetet kivéve (ekkor váltunk meg két játékostól), minden héten 5-6 napig fegyelmezetten, odaadóan dolgozott, mindig optimistán vágott neki az aktuális fordulónak. Pedagógiai tárházam minden elemét kipróbáltam, voltam simogató, atyáskodó, pozitív, de kemény és kritikus is. Érthetetlen volt, hogy nem jöttek az eredmények. A meccsek nagy részét egy góllal veszítettük el, inkább a támadójáték, s nem a védekezés volt a problémás. A szünet jókor jött számunkra, mert a dobogón maradtunk. Kidolgoztam a felkészülés programját, figyelni fogom, ki mennyire felel meg annak, amit kérek tőle. Leginkább a mentális erőre koncentrálok majd. Aki nem valósítja meg, amit várok tőle, azt ki fogom hagyni, nincs időnk. Elsősorban az előre játékra koncentrálunk majd a felkészülés során. Tiszta lappal indulunk majd. Bármi lehetséges tavasszal, de legfőképpen kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk.

- Lesz-e játékosmozgás a szünetben?

- Távozó nem lesz, így is kevesen vagyunk. Bízom abban, hogy érkező viszont lesz. Olvasgatom a honlapokat, s van egy tévhit a szurkolók részéről, mégpedig a saját nevelés. Nemcsak nekünk, máshol sincs saját nevelésű játékos, én is szeretnék látni például az Újpestben. Nincs olyan szintű fiatalunk, aki a célok eléréséhez elég lenne. Jó volna, ha lenne valamiféle második csapatunk, ahol edződhetne az a három-négy játékosunk, aki a felnőtt keret tagja, illetve kölcsönben szerepel. Meggyőződésem, hogy azok, akik most saját nevelésűeket követelnek a csapatba, ha nem jó teljesítményt nyújtanak, elsőként kiabálnák le őket a pályáról. A keretünkben viszont ott lesznek a felkészülés idején. Igazolni pedig nehéz. Valahol anyagi gondok miatt, nálunk ez viszont nem áll fenn. Más okok is vannak, álljon itt egy példa, beszéltem egy volt újpesti játékossal, Magos Mátyással, aki azt mondta, a Kövesd előtt 5-6 lehetőség közül választ. Tévhitekben élnek szerintem ezek a játékosok. Nehéz idecsábítani labdarúgókat. Vannak persze jelöltjeink, 2-3 komoly igazolásra szükség van ahhoz, hogy versenyhelyzet legyen. Van két sérültünk, akik legfeljebb a tavasz végére lesznek bevethetőek. Átéltem egyébként ugyanezt az NB I-ben Pápán is, oda is nehéz volt igazolni, s nem mindig a pénz miatt. Nem látom azonban borúsan a dolgot.

- Mely posztokon van szükség erősítésre?

- Minden csapatrészben. Egy belső védő feltétlenül kellene, mert csak ketten vannak a keretben. Kell egy Bognárhoz hasonló, játszó középpályás, s a támadósorba szélre, középre erősítés. A többin megvagyunk, de el tudok képzelni erősítést még a szélső középpályás pozícióban is.

- Márciusban folytatódik a bajnokság, hogyan készülnek majd?

- Január 14-én délelőtt találkozunk először. A felkészülés hét hetes lesz, egy héttel hosszabb, mint a nyári. Az első héten tartós terhelés lesz, ráhangolódunk a következőkre. A második héten a bajnoki ritmust tartjuk, a 3-4. héten pedig nagyon kemény lesz. Utána bajnoki ritmusban edzünk. Március első hétvégéjére jó állapotú, mentálisan erős csapatnak kell lennie Mezőkövesden. Tervezünk edzőmérkőzéseket is, minimum hetet. Végig itthon maradunk, adottak a műfüves pályák, a fürdő, a közös étkezés. A tatai ritmust kellene hoznunk, ott minden megvolt, optimális arányban, csak a focira koncentráltunk. Itthon megpróbáljuk ugyanezt.

- Teremtornákon indul-e majd a csapat?

- Igen, részt veszünk a megyei tornán, ez megtöri a monotonitást, tétre megy, közönség előtt. A technikai és fizikai képzésben is segít. Semmivel sem sérülésveszélyesebb, mint kimenni az utcára.

- Mit vár a tavasztól?

- A júniusi zárásig célunk az első öt hely valamelyikének megszerzése volt. Az elsőt szeretnénk megszerezni, szerintem a bajnokság elején mutatott játékunk állt közelebb a realitáshoz, nem a következő kilenc mérkőzésé. Persze vereség becsúszhat. A harmadik helynél alább nem szeretnénk adni. A Vasas mögött nagy erők mozognak a feljutás kivívása érdekében, óvatosak leszünk. A jövő évi NB II. erős lesz, sok jó játékos fölszabadul majd, akik NB I-be nem férnek be. Stabil helyünknek kell lennie a másodosztályban.

December 4-én egy kisfiúval bővült a Véber család, Véber György reméli, Dávid is sportol majd. Kisfia születése új erőt, nagy lökést ad a munkájához. Innen is sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

This content has been locked. You can no longer post any comment.

  • алмазная резка almbur.com.ua
  • алмазное сверление www.stenorez.com.ua
  • стена плача молитва
  • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ free-forum.com.ua
  • строительство из дерева Plotnik
  • лаборатория стекла https://soglassie.com.ua
  • ремонты от компании StroySila